AJANKOHTAISTA TUNNEPOLULLA

LUENNOT

Ke 4.3 klo 17.30-20, Villa Valossa

Haasteena vanhemmuus ⎯ Tasapainoa perhe-elämään empatian avulla

Onko negatiivisuus vallannut perheen ilmapiirin? Arki on välillä tarpomista ja vanhemmuus yhtä säännöistä muistuttelua ja tunnekuohua? Oletko ehkä väsynyt ja kaipaisit vanhemmuuteen ja perhe-elämään helppoutta ja sujuvuutta? Haluaisit lisätä iloa ja rentoutta perheen tunneilmapiiriin, muttet oikein tiedä miten lähteä katkaisemaan negatiivista kierrettä?Haasteena vanhemmuus -Tasapainoa perhe-elämään empatian avulla -luento kertoo maanläheisin esimerkein rakentavasta vuorovaikutuksesta. Ja sen merkityksestä toistemme, ja erityisesti lasten, kohtaamisessa. Kuinka voit empaattisesti kuuntelemalla tuoda perheeseen kaipaamaasi tasapainoa ja vaikuttaa koko perheen ilmapiiriin?

Anne-Marian ja Minnan välittömyys ja humoristinen tapa olla ei jätä kuulijoita kylmäksi. Molemmilla on omat kokemuksensa arjen ja vanhemmuuden haasteista sekä tasapainottelusta oman jaksamisen ja perheen hyvinvoinnin välillä. Ja heidän omakohtaiset esimerkkinsä tuovat teoriatiedon konkreettisen kosketeltavaksi. Luennosta voit saada vinkkejä arjen helpottamiseksi ja inspiraatioita katsoa arjen haasteita uusin silmin.

Luennon aiheita:
Mitä empatia on?
Kuinka oma hyvinvointini vaikuttaa perheen ilmapiiriin?
Kehon viisaat viestit ja tunteiden merkitys elämässä.
Tunnekuohut ja negatiivisen kierteen syntyminen.
Turvan merkitys.
Havainto vs tulkinta.
Kohtaaminen empaattisesti kuuntelemalla.

Luennon loppuun on varattu aikaa teelle ja kysymyksille.

Luento pidetään tunnelmallisessa Villa Valossa - Luovuuden ja hyvinvoinnin olohuoneessa.

Asemakatu 12, Oulu


Ilmoittautumiset tunnepolulla@gmail.com,

Maksu 25 eur maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä
tilille Aktia FI49 4055 0016 8274 26 (Anne-Maria Palosaari).
Kirjoita viestikenttään: LUENTO 4.3,
kuittia näyttämällä sisäänpääsy.

Tapahtumaan on rajoitettu osallistujamäärä, joten ilmoittauduthan ajoissa.

Lämpimästi tervetuloa!


Anne-Maria/Tunnepolulla & Minna Karppinen/Sydämen voima


MINNA KARPPINEN
on kolmen lapsen äiti. Hän on opiskellut rakentavaa vuorovaikutusta Savanna Connexionsilla. Työuupumuksen ja masennuksen läpikäyneenä hänellä on vahva kokemuspohja oman jaksamisen ja vanhemmuuden haasteista sekä negatiivisen kierteen katkaisemisesta.

Minnan ominta alaa on kehon viestit, tunnekehoyhteys ja kosketuksen eheyttävä voima. Minna on mm.yrittäjä, kasvojoogaohjaaja, satuhierontaohjaaja ja Pururelax menetelmän kehittäjä. Hän tarjoaa yrityksessään Sydämen Voima erilaisia hierontoja ja hoitoja, joissa voidaan kehonhoitojen avulla tukea kehon hyvinvointia, tunteiden kohtaamista ja käsittelyä. Pururelax -menetelmä on kehitetty helpottamaan ja poistamaan narskutteluun ja hampaiden yhteen puremiseen johtaneita kehon jännitys- ja kiputiloja lapsilta ja aikuisilta.ANNE-MARIA PALOSAARI
oli muinoin “hankala lapsi”, myöhemmin “huono äiti”. Nykyisin "riittävän hyvä" neljän lapsen äiti, Savanna Connexionsin kouluttama rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja sekä lasten tunnetaito-ohjaaja, yrittäjä ja kasvatusalan ammattilainen. Hänellä on vahva työkokemus erilaisten lasten ja aikuisten parista. Vanhemmuuden haasteet ja halu ymmärtää ihmistä kokonaisuutena on vienyt opiskelemaan mm. kasvatusalaa, psykologiaa sekä tunnevyöhyketerapiaa.

Anne-Marian ominta alaa on tunnetaidot, tunnekehoyhteys ja hyvän näkeminen käytöksen takaa. Hänen tavoitteenaan on vahvistaa aikuisen ja lapsen välistä yhteyttä. Mm. auttamalla sanoittamaan käytöksen takana piilottelevia tarpeita ja huomaamalla sen pienenkin hyvän hetkessä. Yrittäjänä Tunnepolulla hän tarjoaa tunnetaito- ja vuorovaikutusohjausta lapsille ja aikuisille.LISÄTIETOJA

Sydämen Voima: https://www.facebook.com/sydamenvoima/

Tunnepolulla: www.tunnepolulla.com tai https://www.facebook.com/tunnepolulla/

Rakentavasta vuorovaikutuksesta ja Savannah Connexions:
https://savannaconnexions.fi/mita-on-nvc/

LASTEN JA NUORTEN TUNNETAITORYHMÄT

Miksi meillä on tunteita? Miltä ne tuntuvat ja näyttävät? Miten voin auttaa itseäni sietämään niitä ja miten niitä voi purkaa? Voinko itse vaikuttaa tunteisiini? Ryhmissä tutustumme perustunteisiin (vihaan, iloon, suruun, häpeään ja pelkoon) erilaisten toiminnallisten tehtävie/harjoitteiden ja leikkien avulla.

Ryhmät ja työpajat soveltuvat kaikille lapsille hauskana, monipuolisena ja luovuutta ruokkivana harrastuksena. Siinä sivussa opitaan ja harjoitellaan tunnetaitoja, tunnekehoyhteyttä, tunteiden purkamista luovasti, rakentavaa vuorovaikutusta ja mindfulnessia. 

Lapsesi/nuoresi saa positiivisia kokemuksia, tukea itsetuntoon ja tunteiden säätelyyn ja hän oppii kuuntelemaan itseään paremmin.

Ryhmässä lasta tuetaan löytämään tunnekehoyhteyttään, vahvuuksiaan ja kykyjään sekä oivaltamaan itse. Tunnetaitoryhmä on panostus lapsesi hyvinvointiin!

Ryhmät ovat pienryhmiä. Pienryhmä mahdollistaa sen, että jokainen lapsi tulee kuulluksi ja nähdyksi. Pienryhmä lisää lapsen turvan tunnetta, jolloin tunnetaitojen kokemukselliselle oppimiselle jää paremmin tilaa.

Jokaisella ryhmäkerralla on uusi teema ja erilaiset harjoitteet. Luomme, tutkimme, maalaamme, teemme draama- ja mindfulnessharjoituksia, liikumme, leikimme, opimme. Ennen kaikkea pidämme hauskaa!

Tervetuloa seikkailemaan Tunnepolulla!

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

TYÖPAJAT

Tulkaa oppimaan tunteista, niiden kuuntelusta ja purkamisesta, yhdessä lapsen kanssa. Saatte vinkkejä siitä miten tunteiden kanssa voi toimia, miten itse voi vaikuttaa ja mikä niiden tunteiden merkitys oikein onkaan?

 

Teemme erilaisia harjoituksia mielikuvituksen siivin. Työpajoja on kolme. Voitte osallistua kiinnostuksenne ja tarpeidenne mukaan joko yhteen tai vaikka kaikkiin. Jokaisessa työpajassa on oma aiheensa ja erilaiset toimintansa.

Työpajat sopivat kaikille tunteista kiinnostuneille. Mukaan mahtuu 10 paria kerrallaan ja toteutuvat mikäli 3 osallistujaparia. Työpajoja myös tilauksesta, mikäli väh. 3 osallistujaparia.

 

Tule mukaan seikkailemaan Tunnepolulla!

<3 Anne-Maria

AJANKOHTAISTA:

 

KEVÄÄN TUNNETYÖPAJAT OULUSSA 

VILLA VALON TILOISSA

- Klikkaa työpajan nimeä jos haluan tarkempaa tietoa sisällöstä.

Ke 19.2 , klo 17.30-19.00, kesto 90min
Ihana Minä! - Lapsen ja vanhemman yhteinen työpaja kukoistukseen ihanaan yhdessäoloon

Ke 18.3, klo 17.30-18.30, kesto 60min
Kiukkua kesyttämässä! Osa 1 - Lapsen ja vanhemman yhteinen työpaja vihan tunteesta

Ke 8.4, klo 17.30-18.30, kesto 60min
Kiukkua kesyttämässä! Osa 2 - Lapsen ja vanhemman yhteinen työpaja vihan tunteesta

Ke 15.4,klo 17.30-18.30, kesto 60min
Kiukkua kesyttämässä!
Osa 3 - Lapsen ja vanhemman yhteinen työpaja vihan tunteesta

Ke 20.5 , klo 17.30-18.30, kesto 60min
Jännittääkö? - Lapsen ja vanhemman yhteinen työpaja jännittämisestä.


Hinta

60 min työpajat 25€

90 min työpajat 27€/työpaja/osallistujapari

Tai ilmoittautuessasi kaikkiin kolmeen Kiukkua kesyttämässä työpajaan kerralla, saat 20% alennuksen.

Hinta silloin yhteensä 60€/Kiukku kesyttämässä 1-3


Hinta sis. alv 24% ja materiaalikulut.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään viikko ennen työpajan alkua

♥ Anne-Maria


tunnepolulla@gmail.com
tai tekstiviestillä 0456317569/Anne-Maria

 

PALAUTTEITA TYÖPAJOISTA:

 

"Yksilöllinen, ammatillinen ja kiireetön. Ruusuja annan hienosta kokemuksesta tytölle. Iloisuus näkyy!"
💎
"Ohjaaja oli lämmin ja aito ihminen!
Lapsien näkökulmalähtöinen lempeä ja turvallinen ohjaaja, jolla on levollinen olemus joka kannattelee"
💎
"Ilta oli todella ihana....Meillä arjessa pyritään välittämistä osoittamaan päivittäin, mutta selvästi tällaiset erilliset jutut on tosi merkityksellisiä lapselle ja toki myös itselleni. Minä olen aikamoisen herkkä ja sain kyllä vetistellä tunnin aikana moneen kertaan. Melkoisen voimakas tunne tuo vanhemman rakkaus lasta kohtaan :). Sinulla on kyllä todella miellyttävä tapa ohjata ja todellista herkyyttä havaita asioita."
💎
"Ruusuja ihanasta ajatuksesta, että on tunnetyöpajoja. Mahtava oli viettää aikaa lapsen kanssa❤"
💎
"Mukavan konkreettinen työpaja. Mukava sekä lapselle että aikuiselle. Olisimme viihtyneet parikin tuntia 😊"
💎
"Toiminnalliset ja tunteita virittävät harjoitukset olivat toimivia."
💎


 

TYÖPAJOJEN KUVAUKSET:

IHANA MINÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)


Sinä olet ainutlaatuinen ja ihana, juuri sellaisena kuin olet!

Pysähdymme hetkeksi sen tärkeimmän äärelle. Ihmettelemään ainutlaatuisuuttamme. Mikä minusta tekee minut? Mikä sinusta sinut? Miksi juuri sinä ja minä olemme niin tärkeitä ja ihania toisillemme?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille. Lapsi saa hetken paistatella oman aikuisensa jakamattoman huomion ja ihailun äärellä. Ja aikuinenkin saa hetkeksi hellittää.

Aluksi kerron sisäisestä timantistamme, siitä mikä tekee meistä ihania ja ainutlaatuisia, juuri sellaisena kuin olemme. Lapsi ja aikuinen saavat tehdä yhdessä erilaisia toiminnallisia ja rentouttavia harjoitteita, jotka mahdollistavat pysähtymisen toistenne äärelle ja tukevat lapsen itsetuntoa. Saatte tehdä toisillenne mm. satuhieronnat.

Lopuksi lapsi saa askarrella oman timanttinsa aikuisensa avustuksella.Timantti voi toimia apuna arjen hetkissä, joissa on vaikea muistaa kuinka ihana ja riittävän hyvä oikeasti olikaan! Huomioittehan, että työpajan päättymisaika on liukuva. Jokainen saa valmistaa timanttinsa omaan tahtiinsa ja lähteä sitten kun on valmis. Työpajan kesto on 60-90 min.

Lapsen itsetunnon tukeminen lisää hänen luottamustaan pärjäämiseensä ja siihen, että elämä kantaa. Työpajan tavoitteena on lisätä lapsen ja aikuisen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja rauhoittaa hetkeksi arjen pyörteitä. Hoksauttaa niin lasta kuin aikuistakin siitä, että sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen. Huolimatta siitä mitä arki tuo tullessaan.

KIUKKUA KESYTTÄMÄSSÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)

Työpajassa tutustumme vihan tunteeseen. mietimme miksi vihaa on, miten kiukku meissä näkyy ja mitä meissä kiukun hetkellä tapahtuu? Saako suuttua? Voiko kiukusta olla jotain hyötyä? Entä miten kiukkua voisi purkaa ja omaa oloaan rauhoittaa?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille.

Lapsi saa aikuisen kanssa yhdessä tehdä erilaisia ohjattuja toiminnallisia harjoituksia. Tunnustellaan miltä kiukku tuntuu ja miltä se näyttää. Tutustumme villipetoon ja "vanhaan viisaaseen” joka osaa neuvoa kiukun säätelyssä. Jokainen saa askarrella omat villipedon-naamionsa, jotka voivat tukea oman kiukun tunnistamista ja säätelyä myöhemmin.

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä vihan tunnetta kohtaan. Ymmärrys helpottaa kohtaamaan kiukkua ja suhtautumaan siihen kevyemmin. Oman kiukun tunnistaminen auttaa huomaamaan tunteen ja siihen liittyviä tarpeita jo ennen kuin kiehahtaa yli. Kun lapsi huomaa, että hän voi itsekin säädellä tunteitaan lisää se hänen itsetuntoaan, uskoaan pärjäämiseen ja lisää selviytymisen kokemuksia. Yhdessä oman aikuisen kanssa on turvallista jatkaa tunteiden säätelyn harjoittelua.

JÄNNITTÄÄKÖ? - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)

 

Tuoko syksy tullessaan elämänmuutoksia? Jännittääkö koulun tai esikoulun aloitus? Tai onko uusiin tilanteisiin vaikea mennä?

Tule mukaan tunnetyöpajaan!

Työpajassa tutustumme vihan tunteeseen. mietimme miksi vihaa on, miten kiukku meissä näkyy ja mitä meissä kiukun hetkellä tapahtuu? Saako suuttua? Voiko kiukusta olla jotain hyötyä? Entä miten kiukkua voisi purkaa ja omaa oloaan rauhoittaa?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille.

Lapsi saa aikuisen kanssa yhdessä tehdä erilaisia ohjattuja toiminnallisia harjoituksia. Tunnustellaan miltä kiukku tuntuu ja miltä se näyttää. Tutustumme villipetoon ja "vanhaan viisaaseen” joka osaa neuvoa kiukun säätelyssä. Jokainen saa askarrella omat villipedon-naamionsa, jotka voivat tukea oman kiukun tunnistamista ja säätelyä myöhemmin.

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä vihan tunnetta kohtaan. Ymmärrys helpottaa kohtaamaan kiukkua ja suhtautumaan siihen kevyemmin. Oman kiukun tunnistaminen auttaa huomaamaan tunteen ja siihen liittyviä tarpeita jo ennen kuin kiehahtaa yli. Kun lapsi huomaa, että hän voi itsekin säädellä tunteitaan lisää se hänen itsetuntoaan, uskoaan pärjäämiseen ja lisää selviytymisen kokemuksia. Yhdessä oman aikuisen kanssa on turvallista jatkaa tunteiden säätelyn harjoittelua.

 

Työpajat toteutetaan tällä hetkellä joko Oulun keskustan tuntumassa, ihanassa ja tunnelmallisessa,

 

Villa Valossa, 

Asemakatu 12, Oulu

TAI

Kiimingissä 

Päiväkoti Loikkeliinin tiloissa.

Kanervaraitti 1

Työpajoja järjestetään myös tilauksesta, tilaajan tiloissa, mikäli vähintään kolme osallistujaparia.

Työpajojen hinta   

60min työpajat 25€/pari

90min työpajat 30€/pari

Hinta sis. alv 24%, materiaalimaksun sekä 90 min työpajoissa pienen mehutarjoilun.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot linkistä

sähköpostitse tunnepolulla@gmail.com

tai tekstiviestillä/045 6317 569

Kaikki työpajat ohjaa kouluttautunut lasten tunnetaito-ohjaaja (MM). Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla.

 

AIKUISTEN RYHMÄT

HYVÄ MINUSSA - (ITSE)MYÖTÄTUNNOLLA VAHVUUTTA VANHEMMUUTEEN!

Ryhmä arjen paineessa taiteileville vanhemmille

Viekö arjen pyöritys voimavarat? Lasten tarpeet menevät ensisijalle ja omat odottavat hyllyllä? Huomaat uupuvasi ja negatiivinen kierre lipsahtaa perheeseen tahtomattakin? Kaipaisit lisää iloa ja harmoniaa vanhemmuuteen sekä perheen ilmapiiriin?

Miten katkaista kierre ja vahvistaa perheen positiivista yhteyttä? Miten sovittaa yhteen oma ja lasten hyvinvointi?

Vanhemmille suunnatussa ryhmässä kokoonnutaan 5 kertaa tutustumaan mm. rakentavaan vuorovaikutukseen ja myötätunnon kantavaan voimaan arjessa.

Aiheina mm.
Omien tunteiden ja tarpeiden kuunteleminen
Vanhemmuuden tunteita ja tunteiden kehollisuus
Pysähdyn kuuntelemaan
Lasten tunnekuohujen kohtaaminen
Empaattisen kuuntelun eheyttävä voima

Ryhmän vetäjänä toimii koulutettu tunne- ja vuorovaikutusohjaaja sekä kehoterapeuttiopiskelija Anne-Maria Palosaari. Ryhmässä ei terapioida vaan tutustutaan aihepiireihin kokemuksellisten harjoitteiden ja keskustelun avulla. Tavoitteena on tarjota paitsi voimauttava irtiotto arjesta, myös konkreettisia arjessa sovellettavia rakentavan vuorovaikutuksen menetelmiä. - Sekä teeta ja empatiaa! Rennossa ja turvallisessa ryhmässä.


Ryhmä kokoontuu 5 noin joka toinen keskiviikko kevään 2020 aikana. Ihanassa Villa Valon vanhassa puutalon atmosfäärissä, Asemakatu 12, Oulu.

Ke 18.3 klo 19-21
Ke 8.4 klo 19-21
Ke 15.4 klo 19-21
Ke 6.5 klo 19-21
Ke 20.5 klo 19-21

Hinta 165€/osallistuja
Ryhmään on rajattu osallistujamäärä, joten varaathan paikkasi pian!

Anne-Maria Palosaari/Tunnepolulla
Sosionomi AMK -opiskelija
Tunne- ja vuorovaikutustaito-ohjaaja, LTTO, RVO
Kehoterapeuttiopiskelija

NUORTEN

RYHMÄT

Toistaiseksi ryhmiä vain tilauksesta

"Kiitoksia sinulle tosi paljon kun olet pitänyt tunnetaito ryhmää! Niin tärkeästä asiasta olet lapsille kertonut. Lapsi on innossaan kotona kertonut mitä on tunnetaito ryhmässä tehty. On ollut mukava kun lapsi on saanut olla mukana ryhmässä. Koska lapsi miettii ja pohtii paljon asioita ja kaverisuhteita./Vanhemman palaute

"yksilöllinen, ammatillinen ja kiireetön. Ruusuja annan hienosta kokemuksesta tytölle. Iloisuus näkyy. Kaikenkaikkiaan tyttö on todella tykännyt ryhmästä ja kokee, että se on semmonen speciaalijuttu ollut aina parina päivänä viikossa./Vanhemman palaute

 

 

 

"Poika on kovasti tykännyt Taito-ryhmästä (hänen oma nimityksensä). Palautteeksi hän ei vielä ole osannut sanoin suoraan kuvata, muuta kuin että kivaa on. Mutta ehkä konkreetimpi palaute on se, mitä ja miten intoa puhkuen hän minulle asioita selittää teidän Taitoryhmän kokoonnuttua./Vanhemman palaute

"Niin lämmin ja aito ihminen!
Lapsien näkökulmalähtöinen lempeä ja turvallinen ohjaaja
Levollinen olemus joka kannattelee

"Ammattitaitoinen, lämmin ja kokenut lasten kanssa toimija.

"Näet lapset upeina, ihanina, ainutlaatuisina juuri sellaisenaan kuin he ovat!