ALKAVAT RYHMÄT

Ryhmät soveltuvat kaikille lapsille hauskana, monipuolisena ja luovuutta ruokkivana harrastuksena. Siinä sivussa opitaan ja harjoitellaan tunnetaitoja, tunnekehoyhteyttä, tunteiden purkamista luovasti ja mindfulnessia. 

 

Lapsesi/nuoresi saa positiivisia kokemuksia, tukea itsetuntoon ja tunteiden säätelyyn ja hän oppii kuuntelemaan itseään paremmin.

Ryhmät alkavat mikäli tarpeeksi osallistujia ilmoittautuu (min 3 kpl).

Jos lapsesi/nuoresi kaipaa erityistä tukea suosittelen yksilö/pariohjausta.

Järjestän ryhmiä myös tilauksesta. Ota yhteyttä!

TUNNETAITORYHMÄT

TUNNETAIDOT TUTUKSI, lapsi&aikuinen -ryhmä,

3-5 -vuotiaat

AIKA Seuraava ryhmä suunnitteilla, kysynnän mukaan Ouluun ja/tai Kiiminkiin, ilmoita siis kiinnostuksestasi!

PAIKKA Kanervaraitti 1, Kiiminki

(Päiväkoti Loikkeliinin tiloissa)

Oulun tilat vielä avoinna

 

Ryhmän kesto 5 x 60 min

Hinta  €/pari sis. ALV:n ja materiaalimaksun

Lapsi osallistuu ryhmään oman aikuisen kanssa. Ryhmän aikana vanhemmat pdf-tiedoston lasten tunnetaitojen tukemisesta kotona 

TUNNETAIDOT TUTUKSI, 6-8 -vuotiaat

AIKA Seuraava ryhmä suunnitteilla alkuvuodesta kysynnän mukaan joko Ouluun ja/tai Kiiminkiin. Ilmoita kiinnostuksestasi!

PAIKKA Kanervaraitti 1, Kiiminki

(Päiväkoti Loikkeliinin tiloissa)

Oulun tilat vielä avoinna

 

Ryhmän kesto 5 x 60 min

Hinta  € sis. alv sekä materiaalimaksun

Ryhmän aikana vanhemmat saavat kaksi sähköpostia, sekä pdf-tiedoston lasten tunnetaitojen tukemisesta kotona. Sähköpostissa saat tietoa ryhmän kulusta ja ryhmässä käsitellyistä teemoista.

Miksi meillä on tunteita? Miltä ne tuntuvat ja näyttävät? Miten voin auttaa itseäni sietämään niitä ja miten niitä voi purkaa? Voinko itse vaikuttaa tunteisiini? Ryhmissä tutustumme perustunteisiin (vihaan, iloon, suruun, häpeään ja pelkoon) erilaisten toiminnallisten tehtävie/harjoitteiden ja leikkien avulla.

 

Ryhmän päättää Ihana Minä -kerta, jonka tarkoitus on muistuttaa lasta siitä kuinka ihana hän onkaan juuri sellaisena kuin on! Viimeisellä kerralla jaamme juhlavasti diplomit kurssin suorittamisen johdosta.

Ryhmät ovat pienryhmiä. Pienryhmä mahdollistaa sen, että jokainen lapsi tulee kuulluksi ja nähdyksi. Pienryhmä lisää lapsen turvan tunnetta, jolloin tunnetaitojen kokemukselliselle oppimiselle jää paremmin tilaa.

 

Nuoremmat lapset (3-5 -vuotiaat) osallistuvat ryhmään yhdessä vanhempansa tai oman aikuisen kanssa. Sen lisäksi, että saatte jakaa ihania hetkiä yhdessä, teillä on myös helpompi ottaa ryhmässä harjoitellut taidot arkeenne mukaan. Jokaisessa ryhmässä aikuinen saa pdf-tiedoston lasten tunnetaidoista ja niiden tukemisesta sekä vapaaehtoisia "kotitehtäviä".

3-5 -vuotiaiden ryhmässä korostuu sadut ja leikki 

6-8 -vuotiaiden ryhmässä on enemmän tilaa teorialle ja omakohtaiselle peilaamiselle.

Jokaisella ryhmäkerralla on uusi teema ja erilaiset harjoitteet. Luomme, tutkimme, maalaamme, teemme draama- ja mindfulnessharjoituksia, liikumme, leikimme, opimme. Ennen kaikkea pidämme hauskaa!

Tervetuloa seikkailemaan Tunnepolulla!

Kaikki ryhmät ohjaa koulutettu lasten tunnetaito-ohjaaja MM(R). Tunnetaitoryhmissä ei terapioida tai pureta tunnekipuja, vaan harjoitellaan perustunnetaitoja hauskasti ja monipuolisesti. Tunnetaitoryhmät soveltuvat kaikille, joilla jo on ryhmässä olemisen taitoja. Ryhmässä lasta tuetaan löytämään tunnekehoyhteyttään, vahvuuksiaan ja kykyjään sekä oivaltamaan itse. Tunnetaitoryhmä on panostus lapsesi hyvinvointiin!

Mikäli lapsesi kaipaa enemmän tai erityistukea tai olet epävarma soveltuuko ryhmä lapsellesi, ota rohkeasti yhteyttä! Mietitään yhdessä mikä lapsellesi sopisi parhaiten. Tarjoan myös yksilö- tai pariohjausta.

TYÖPAJAT

Tulkaa oppimaan tunteista, niiden kuuntelusta ja purkamisesta, yhdessä lapsen kanssa. Saatte vinkkejä siitä miten tunteiden kanssa voi toimia, miten itse voi vaikuttaa ja mikä niiden tunteiden merkitys oikein onkaan?

 

Teemme erilaisia harjoituksia mielikuvituksen siivin. Työpajoja on kolme. Voitte osallistua kiinnostuksenne ja tarpeidenne mukaan joko yhteen tai vaikka kaikkiin. Jokaisessa työpajassa on oma aiheensa ja erilaiset toimintansa.

Työpajat sopivat kaikille tunteista kiinnostuneille. Mukaan mahtuu 10 paria kerrallaan ja toteutuvat mikäli 3 osallistujaparia. Työpajoja myös tilauksesta, mikäli väh. 3 osallistujaparia.

 

Tule mukaan seikkailemaan Tunnepolulla!

<3 Anne-Maria

AJANKOHTAISTA:

 

LOPPUKESÄN TUNNETYÖPAJAT OULUSSA (5-9 vuotiaille oman aikuisen kanssa),

VILLA VALON TILOISSA

To 25.7 klo 18-19 (60min) JÄNNITTÄÄKÖ? - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

jännittämisestä ja pelon tunteesta.

To 1.8 klo 18-19 (60min) KIUKKUA KESYTTÄMÄSSÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja kiukusta ja vihan tunteesta

Ti 20.8 klo 18-19 (60min) IHANA MINÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja oman ihanuuden muistamiseksi ja itsetunnon tukemiseen.


Hinta 25€/työpaja/osallistujapari tai

kaikki kolme työpajaa yhteishintaan 60€/osallistujapari ilmoittautuessasi 14.7.2019 mennessä.


Hinta sis. alv 24% ja materiaalikulut.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään kaksi viikkoa ennen työpajan alkua

♥ Anne-Maria


tunnepolulla@gmail.com
tai tekstiviestillä 0456317569/Anne-Maria

 

PALAUTTEITA TYÖPAJOISTA:

 

"Yksilöllinen, ammatillinen ja kiireetön. Ruusuja annan hienosta kokemuksesta tytölle. Iloisuus näkyy!"
💎
"Ohjaaja oli lämmin ja aito ihminen!
Lapsien näkökulmalähtöinen lempeä ja turvallinen ohjaaja, jolla on levollinen olemus joka kannattelee"
💎
"Ilta oli todella ihana....Meillä arjessa pyritään välittämistä osoittamaan päivittäin, mutta selvästi tällaiset erilliset jutut on tosi merkityksellisiä lapselle ja toki myös itselleni. Minä olen aikamoisen herkkä ja sain kyllä vetistellä tunnin aikana moneen kertaan. Melkoisen voimakas tunne tuo vanhemman rakkaus lasta kohtaan :). Sinulla on kyllä todella miellyttävä tapa ohjata ja todellista herkyyttä havaita asioita."
💎
"Ruusuja ihanasta ajatuksesta, että on tunnetyöpajoja. Mahtava oli viettää aikaa lapsen kanssa❤"
💎
"Mukavan konkreettinen työpaja. Mukava sekä lapselle että aikuiselle. Olisimme viihtyneet parikin tuntia 😊"
💎
"Toiminnalliset ja tunteita virittävät harjoitukset olivat toimivia."
💎


 

TYÖPAJOJEN KUVAUKSET:

IHANA MINÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)


Sinä olet ainutlaatuinen ja ihana, juuri sellaisena kuin olet!

Pysähdymme hetkeksi sen tärkeimmän äärelle. Ihmettelemään ainutlaatuisuuttamme. Mikä minusta tekee minut? Mikä sinusta sinut? Miksi juuri sinä ja minä olemme niin tärkeitä ja ihania toisillemme?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille. Lapsi saa hetken paistatella oman aikuisensa jakamattoman huomion ja ihailun äärellä. Ja aikuinenkin saa hetkeksi hellittää.

Aluksi kerron sisäisestä timantistamme, siitä mikä tekee meistä ihania ja ainutlaatuisia, juuri sellaisena kuin olemme. Lapsi ja aikuinen saavat tehdä yhdessä erilaisia toiminnallisia ja rentouttavia harjoitteita, jotka mahdollistavat pysähtymisen toistenne äärelle ja tukevat lapsen itsetuntoa. Saatte tehdä toisillenne mm. satuhieronnat.

Lopuksi lapsi saa askarrella oman timanttinsa aikuisensa avustuksella.Timantti voi toimia apuna arjen hetkissä, joissa on vaikea muistaa kuinka ihana ja riittävän hyvä oikeasti olikaan!

Lapsen itsetunnon tukeminen lisää hänen luottamustaan pärjäämiseensä ja siihen, että elämä kantaa. Työpajan tavoitteena on lisätä lapsen ja aikuisen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja rauhoittaa hetkeksi arjen pyörteitä. Hoksauttaa niin lasta kuin aikuistakin siitä, että sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen. Huolimatta siitä mitä arki tuo tullessaan.

KIUKKUA KESYTTÄMÄSSÄ! - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)

Työpajassa tutustumme vihan tunteeseen. mietimme miksi vihaa on, miten kiukku meissä näkyy ja mitä meissä kiukun hetkellä tapahtuu? Saako suuttua? Voiko kiukusta olla jotain hyötyä? Entä miten kiukkua voisi purkaa ja omaa oloaan rauhoittaa?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille.

Lapsi saa aikuisen kanssa yhdessä tehdä erilaisia ohjattuja toiminnallisia harjoituksia. Tunnustellaan miltä kiukku tuntuu ja miltä se näyttää. Tutustumme villipetoon ja "vanhaan viisaaseen” joka osaa neuvoa kiukun säätelyssä. Jokainen saa askarrella omat villipedon-naamionsa, jotka voivat tukea oman kiukun tunnistamista ja säätelyä myöhemmin.

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä vihan tunnetta kohtaan. Ymmärrys helpottaa kohtaamaan kiukkua ja suhtautumaan siihen kevyemmin. Oman kiukun tunnistaminen auttaa huomaamaan tunteen ja siihen liittyviä tarpeita jo ennen kuin kiehahtaa yli. Kun lapsi huomaa, että hän voi itsekin säädellä tunteitaan lisää se hänen itsetuntoaan, uskoaan pärjäämiseen ja lisää selviytymisen kokemuksia. Yhdessä oman aikuisen kanssa on turvallista jatkaa tunteiden säätelyn harjoittelua.

JÄNNITTÄÄKÖ? - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja

(n. 5-9 -vuotiaat oman aikuisen kanssa)

 

Tuoko syksy tullessaan elämänmuutoksia? Jännittääkö koulun tai esikoulun aloitus? Tai onko uusiin tilanteisiin vaikea mennä?

Tule mukaan tunnetyöpajaan!

Työpajassa tutustumme vihan tunteeseen. mietimme miksi vihaa on, miten kiukku meissä näkyy ja mitä meissä kiukun hetkellä tapahtuu? Saako suuttua? Voiko kiukusta olla jotain hyötyä? Entä miten kiukkua voisi purkaa ja omaa oloaan rauhoittaa?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille.

Lapsi saa aikuisen kanssa yhdessä tehdä erilaisia ohjattuja toiminnallisia harjoituksia. Tunnustellaan miltä kiukku tuntuu ja miltä se näyttää. Tutustumme villipetoon ja "vanhaan viisaaseen” joka osaa neuvoa kiukun säätelyssä. Jokainen saa askarrella omat villipedon-naamionsa, jotka voivat tukea oman kiukun tunnistamista ja säätelyä myöhemmin.

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä vihan tunnetta kohtaan. Ymmärrys helpottaa kohtaamaan kiukkua ja suhtautumaan siihen kevyemmin. Oman kiukun tunnistaminen auttaa huomaamaan tunteen ja siihen liittyviä tarpeita jo ennen kuin kiehahtaa yli. Kun lapsi huomaa, että hän voi itsekin säädellä tunteitaan lisää se hänen itsetuntoaan, uskoaan pärjäämiseen ja lisää selviytymisen kokemuksia. Yhdessä oman aikuisen kanssa on turvallista jatkaa tunteiden säätelyn harjoittelua.

 

Työpajat toteutetaan tällä hetkellä joko Oulun keskustan tuntumassa, ihanassa ja tunnelmallisessa,

 

Villa Valossa, 

Asemakatu 12, Oulu

TAI

Kiimingissä 

Päiväkoti Loikkeliinin tiloissa.

Kanervaraitti 1

Työpajoja järjestetään myös tilauksesta, tilaajan tiloissa, mikäli vähintään kolme osallistujaparia.

Työpajojen hinta   60min työpajat 25€/pari,

90 min työpajat 30€/pari

Hinta sis. alv 24%, materiaalimaksun sekä 90 min työpajoissa pienen mehutarjoilun.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot linkistä

sähköpostitse tunnepolulla@gmail.com

tai tekstiviestillä/045 6317 569

Kaikki työpajat ohjaa kouluttautunut lasten tunnetaito-ohjaaja (MM). Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla.

 

NUORTEN TUNNETAITORYHMÄT

Toistaiseksi ryhmiä vain tilauksesta

"Kiitoksia sinulle tosi paljon kun olet pitänyt tunnetaito ryhmää! Niin tärkeästä asiasta olet lapsille kertonut. Lapsi on innossaan kotona kertonut mitä on tunnetaito ryhmässä tehty. On ollut mukava kun lapsi on saanut olla mukana ryhmässä. Koska lapsi miettii ja pohtii paljon asioita ja kaverisuhteita./Vanhemman palaute

"yksilöllinen, ammatillinen ja kiireetön. Ruusuja annan hienosta kokemuksesta tytölle. Iloisuus näkyy. Kaikenkaikkiaan tyttö on todella tykännyt ryhmästä ja kokee, että se on semmonen speciaalijuttu ollut aina parina päivänä viikossa./Vanhemman palaute

 

 

 

"Poika on kovasti tykännyt Taito-ryhmästä (hänen oma nimityksensä). Palautteeksi hän ei vielä ole osannut sanoin suoraan kuvata, muuta kuin että kivaa on. Mutta ehkä konkreetimpi palaute on se, mitä ja miten intoa puhkuen hän minulle asioita selittää teidän Taitoryhmän kokoonnuttua./Vanhemman palaute

"Niin lämmin ja aito ihminen!
Lapsien näkökulmalähtöinen lempeä ja turvallinen ohjaaja
Levollinen olemus joka kannattelee

"Ammattitaitoinen, lämmin ja kokenut lasten kanssa toimija.

"Näet lapset upeina, ihanina, ainutlaatuisina juuri sellaisenaan kuin he ovat!

 

 

Tunnepolulla.

Anne-Maria Palosaari

      045 6317 569

      tunnepolulla@gmail.com