top of page

TYÖPAJAT

Kaikki haluavat kokea olevansa tärkeitä ja ainutlaatuisia. - Olkaa tärkeitä yhdessä!

YRITYKSILLE

Työhyvinvointia ja yhteishenkeä lisäämään. Tarvelähtöiseen vuorovaikutukseen, empaattiseen kohtaamiseen, omien voimavarojen tunnistamiseen. Katso lisätietoja täältä

LASTEN JA NUORTEN TYÖPAJAT

Lasten ja nuorten työpajat tilauksesta. Ota yhteyttä!

Oletko äiti, isä, mummo, pappa, kummi, täti tai setä? Löytyykö elämästäsi suuri pieni tärkeä ihminen?  Kaipaatko tukea vanhemmuuteen ja tunteiden kohtaamiseen? Kaipaatteko hetkeä ihan toisillenne?

 

Lapsen ja aikuisen yhteiseet työpajat mahdollistavat läsnäolon toisillenne ja yhdessä oppimisen. Tutustukaa yhdessä vaikeaan tunteeseen ja siihen miten sitä voisitte yhdessä kohdata.

 

Tai hypätkää vaikka sadun siivin voimauttavaan tunnetyöpajaan kokemaan läsnäolon voimaa ja tekemään yhdessä erilaisia itsetuntoa kohottavia ja rentouttavia harjoitteita.

LAPSI-AIKUINEN -TYÖPAJAT

JÄNNITTÄÄKÖ?

JÄNNITTÄÄKÖ? - Lapsen ja aikuisen yhteinen tunnetyöpaja
(5-9 vuotiaat oman aikuisen kanssa)

Onko uusiin tilanteisiin vaikea mennä? Onko elämään tulossa muutoksia? Jännittääkö koulun tai esikoulun aloitus?

Tule mukaan tunnetyöpajaan aktivoimaan sisäistä supervoimaasi!

Työpajassa tutustutaan jännityksen/pelon tunteeseen. Mitä minussa tapahtuu kun jännitän? Saako jännittää? Voiko siitä olla jotain hyötyä? Miten voin helpottaa oloani ja selviytyä jännityksen kanssa? Miten voin tehdä asioita jännittämisestä huolimatta?

Lapsen ja aikuisen yhteisessä työpajassa saatte yhdessä tutustua jännityksen tunteeseen ja kokeilla erilaisia tapoja tulla jännityksen kanssa toimeen. Teemme erilaisia kehollisia ja rentoutusharjoituksia. Ja valjastamme mielikuvituksemme avuksi jännityksen sietämiseen. Jokainen saa askarrella oman voimakorun, joka voi tukea lasta oman voiman keskittämiseen ja muistuttaa rauhoittumaan jännittävissä tilanteissa.

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta. Mukavan rennolla otteella, yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille.

Tavoitteena on lisätä ymmärrystä jännityksen tunteeseen ja oppia erilaisia keinoja joiden avulla pystyy elämään jännityksen kanssa. Kun lapsi huomaa, että hän voi itsekin vaikuttaa tukee se hänen itsetuntoaan, kasvuaan ja lisää selviytymisen kokemuksia. Elämänhallinnan tunteen lisääntyessä lapsi oppii luottamaan siihen, että asioita voi tehdä jännittämisestä huolimatta. Yhdessä oman aikuisen kanssa on turvallista jatkaa harjoittelua.

 

KIUKKUA KESYTTÄMÄSSÄ

Kaikki me ollaan joskus kiukkusia. Ja se on hyvä juttu, sillä kiukun voimaa nimittäin välillä tarvitaan! Joskus se näkyy suurempana ja joskus sitä ei huomaa lainkaan. Joskus sisäinen villipetomme villiintyy täysin ja silloin on vaikea saada mitään järkevää aikaiseksi! Mikä silloin avuksi?

 

Lapsen ja aikuisen yhteisen työpajan teemana on kiukku ja kiukun kesytys. Teemme erilaisia kiukkuun ja sen säätelyyn liittyviä tunnetaitoharjoitteita. Askartelemme ja harjoittelemme erilaisia tapoja miten kiukkua voisi kesyttää ja valjastaa sen voimaa rakentavasti.

Pohdimme yhdessä mm.

Miten omaa tai toisen kiukkua ja tunnekuohua voi tunnistaa.

Miltä kiukku tuntuu ja näyttää?

Miten voisimme kiukkuun itse vaikuttaa?

Miten meidän perheessä saa ilmaista kiukkua?

Mikä meitä auttaa kiukun hetkellä rauhoittumaan?

KIUKKUA KESYTTÄMÄSSÄ! -on nyt kolmeosainen työpaja!

Ne on suunniteltu niin, että voitte osallistua vain yhteen tai kaikkiin kolmeen. 

Ensimmäisellä kerralla (Osa 1) tunnustellaan miltä kiukku tuntuu ja miltä se näyttää. Tutustumme villipetoon ja  "vanhaan viisaaseen” joka osaa neuvoa kiukun säätelyssä. Jokainen saa askarrella omat villipedon-naamionsa, jotka voivat tukea oman kiukun tunnistamista ja säätelyä myöhemmin.

Toisella kerralla (Osa 2) syvennymme aiheeseen lisää. Tutustumme siihen mikä voi johtaa sisäisen villipedon heräämiseen ja miten voisimme tunnistaa ja ilmaista tarpeitamme jo ennen kuin kiukku saa vallan.

Kolmannella kerralla (Osa 3) harjoittelemme erilaisin menetelmin miten kiukkua voisi rakentavammin purkaa. Lapset saavat taiteilla omat kiukkutyynynpäällisensä ja harjoitella niiden avulla kiukun kesyttämistä.

Jokaisella kerralla teemme myös erilaisia hengitys- ja kehoharjoitteita tukemaan tunteiden säätelyä.

Hinta on yhteishinta lapselta ja aikuiselta. Hintaan sisältyy Alv, materiaalimaksu ja vanhemmille työpajan jälkeen lähetettävät pdf tiedostot "Tietoa vanhemmille – miten tukea lasta tunnereaktioissa" sekä "Miten lasta voi auttaa rauhoittumaan."

IHANA MINÄ!

Sinä olet ainutlaatuinen ja ihana, juuri sellaisena kuin olet!

Pysähdymme hetkeksi sen tärkeimmän äärelle. Ihmettelemään ainutlaatuisuuttamme. Mikä minusta tekee minut? Mikä sinusta sinut? Miksi juuri sinä ja minä olemme niin tärkeitä ja ihania toisillemme?

Työpajoissa ei terapioida vaan ihmetellään tunteita kokemuksellisten harjoitteiden kautta - yhdessä touhuamalla. Työpajat soveltuvat kaikille tunteista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille. Lapsi saa hetken paistatella oman aikuisensa jakamattoman huomion ja ihailun äärellä. Ja aikuinenkin saa hetkeksi hellittää.

Aluksi kerron sisäisestä timantistamme, siitä mikä tekee meistä ihania ja ainutlaatuisia, juuri sellaisena kuin olemme. Lapsi ja aikuinen saavat tehdä yhdessä erilaisia toiminnallisia ja rentouttavia harjoitteita, jotka mahdollistavat pysähtymisen toistenne äärelle ja tukevat lapsen itsetuntoa. Saatte tehdä toisillenne mm. satuhieronnat.

Lopuksi lapsi saa askarrella oman timanttinsa aikuisensa avustuksella. Timantti voi toimia apuna arjen hetkissä, joissa on vaikea muistaa kuinka ihana ja riittävän hyvä oikeasti olikaan!

Lapsen itsetunnon tukeminen lisää hänen luottamustaan pärjäämiseensä ja siihen, että elämä kantaa. Työpajan tavoitteena on lisätä lapsen ja aikuisen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja rauhoittaa hetkeksi arjen pyörteitä. Hoksauttaa niin lasta kuin aikuistakin siitä, että sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen. Huolimatta siitä mitä arki tuo tullessaan.

Please reload

Piggybacks

Kaikkien ryhmien vetäjänä toimii koulutettu Lasten Tunnetaito-ohjaaja MM®, Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja RVO®

Ryhmien hinnat on yhteishinta/pari, sisältää  ALV:n, materiaalimaksun sekä PDF-tiedostot vanhemmille lasten tunnetaitojen tukemisesta.

Työpajat pidetään pääsääntöisesti Villa Valon tiloissa.

Järjestän työpajoja myös tilauksesta, mikäli osallistujia on tarpeeksi (min. 3 paria).

Ota yhteyttä ja ilmoita kiinnostuksestasi!

Tilaustyöpajoja voidaan pitää myös asiakkaan tiloissa, mikäli heiltä löytyy soveltuva tila.

bottom of page