KUKA?

Olen ihan tavallinen perheen äiti. Minulla on neljä lasta, vauvasta murkkuikäiseen. Työskentelen lastenhoitajana päiväkodissa sekä lasten tunnetaito-ohjaajana. Teen keikkaa vanhus- ja mielenterveystyön parissa.

Tunnepolulla olen ohjaaja, kanssakulkija, myötäeläjä ja yhdessäoppija. Luotettava ja läsnäoleva, valmiina kohtaamaan sinut juuri sellaisena kuin olet.

Olen todella tiedonjanoinen ja kehitän itseäni jatkuvasti. Haluan ymmärtää itseäni ja muita paremmin. Auttaa muita ymmärtämään itseään ja muita paremmin. Erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi on lähellä sydäntäni.

MIKSI?

Lapsena menetin äkillisesti läheisen ihmisen. Sain kokea kuinka elämä voi hetkessä heittää onnesta epätoivoon. Turvan järkkyminen ja siitä johtuvien tunteiden torjuminen johti sisäiseen turvattomuuteen. Nuoruudessa tämä merkitsi huonommuuden tunteita, sisäistä sekasortoa, häpeää. Koin lisää menetyksiä ja lisää turvattomuutta. Ja opin pelkäämään tunteitani.

Rakkaus, ymmärtämisen tarve ja auttamisen halu johdattivat minut hoitoalalle.

 

Hoitoalalla työskentely on opettanut minulle paljon ihmisyydestä. Kuinka samankaltaisia, mutta niin omanlaisia ja arvokkaita me kaikki olemme!  Aloin varovaisesti miettiä, että ehkä minäkin saattaisin olla arvokas omana itsenäni? Sitä on vaikea nähdä,  kun omat kipukohdat sumentavat näön. Mutta voi, minä halusin nähdä!

Kuinka tärkeää olisikaan tulla kuulluksi ja kohdatuksi sellaisena kuin on. - Olivat tunteet millaisia tahansa!

 

Lasten kanssa työskentely on opettanut paljon. Ennen kaikkea sen kuinka arvokasta meidän ainutlaatuisuutemme on. Sitä tulisi vaalia, se on meidän vahvuutemme!

MITÄ?

Kun törmäsin netissä Lasten tunnetaito-ohjaajakoulutukseen tiesin heti, että tätä olen etsinyt!

 

Oli aika tuntea itseni ehjäksi. Olla rohkeasti MINÄ!

Lähdin hakemaan lisäoppia kasvatustyöhön, työvälineitä ja uusia menetelmiä. Varovaisesti toivoin, että saisin lisäoppia tai edes suuntaa myös omalle tunnepolulleni.

Koulutuksessa opetellaan kokemuksellisesti, itseä tutkiskellen, tunnetaitojen merkityksestä hyvinvointiin. Opin itsestäni enemmän kuin olin uskaltanut edes toivoa. Tunteet eivät olekaan pahasta, vaan parhaita suunnannäyttäjiämme! Niiden tehtävänä on turvata hyvinvointimme.

Kuinka helpottavaa onkaan hyväksyä itsensä sellaisena kuin on! - Keskeneräisenäkin! Voi luottaa siihen, että itsestään löytyy avaimet omaan hyvinvointiin. Ja kaikki taidot elämässä pärjätäkseen.

Tällä oivalluksella on ollut valtava merkitys elämääni. Ja se on viesti, jota haluan viedä elämässäni ja työssäni eteenpäin.

 

Erityisesti lapsille ja nuorille, jotta he voisivat jo pienestä pitäen kasvaa luottavaisena omiin kykyihinsä selvitä elämässä.  Silloinkin kun polku johdattaa meidät piikkipensaaseen tai kuilun äärelle.

 

Kaikki tunteemme ovat tärkeitä, ja me kaikki ansaitsemme kuulla olevamme ihania.

- Juuri sellaisina kuin olemme!

Anne-Maria

KOULUTUS

2016-2017 Lasten tunnetaito-ohjaaja MM®

2011-2012 Lasten ja nuorten kasvun tukeminen ja ohjaus (suuntaavat opinnot)

2005-2007 Lähihoitaja,

 Sairaanhoito ja huolenpito

2004-2006 Avoimet yliopisto-opinnot                       (lääketiede ja psykologia)

1999          Ylioppilas, Kiimingin lukio

 

2018-         Yrittäjänä

2011-         Päiväkodissa

2008-         Vanhus- ja mielenterveystyössä

2016-2017 Kotipalvelussa,

 vanhukset ja lapsiperheet

2010-2011 Erityislasten ja -nuorten parissa

2007-2010 Vanhustyössä

2003-2004 Omaishoitajana

2000-2002 Kokoojana

1999          Siivousalalla

TYÖKOKEMUS

Tunnepolulla.

Anne-Maria Palosaari

      045 6317 569

      tunnepolulla@gmail.com