top of page

MONIMENETELMÄLLISYYS® (MM®)

KEHO JA LIIKE

Tunnekehoyhteyden vahvistaminen on olennainen osa tunnetyöskentelyä. Oman kehon tuntemista ja kuuntelua vahvistetaan erilaisilla kehollisilla, liikkeellisillä sekä asentoharjoitteilla. Lapsi saa kokemuksia siitä, että omalla kehollaan voi vaikuttaa oloonsa ja omassa kehossa on turvallista olla ja tuntea.

HENGITYS JA KEHON KUUNTELU

Hengitys on helpoin, ja aina mukana kulkeva tapa, vaikuttaa kehomme toimintaan ja tunteiden säätelyyn. Opettamalla pysähtymään hengityksen äärelle ja havainnoimaan sitä erilaisilla hengitys- ja mindfulnessharjoitteilla, annamme lapselle avaimet olotilansa rauhoittamiseen.

Myönteistä kosketusta harjoitellaan erilaisilla kunnioittava kosketus -harjoitteilla sekä satuhieronnan avulla. Myönteisellä kosketuksella on parantava voima. Se avaa kehon lukkoja ja vapauttaa jännistystä. Se ehkäisee kiusaamista ja luo kunnioittavaa yhteyttä. Harjoituksia voi tehdä siveltimillä, teloilla, huiveilla, käsin koskettamalla jne.

LUOVA TUNNETYÖSKENTELY

Luovien harjoitteiden avulla tunne saa näkyvän muodon. Saatamme maalata, tehdä savitöitä, kirjoitusharjoitteita. Luovuus on lapselle luontainen tapa ilmaista itseään. Tunnetta on helpompi käsitellä, kun se on näkyvänä edessämme, eikä sanoja aina tarvita.

MIELIKUVITUS JA SADUT / EHEYTTÄVÄ SATUTAIDE

Tilanne- ja draamaharjoitukset, sadut, hahmot ja viitetarinat kutsuvat lapsen mukaan tarinaan ja auttavat lasta käsittelemään eri tilanteita mielikuvituksen voimin. Mielikuvaharjoitteiden avulla rauhoitellaan kehoa, löydetään rentoutus- ja turvapaikkoja ja luodaan uutta. Eheyttävän satutaiteen avulla annetaan turvan ja hyväksynnän kokemuksia.

Please reload

bottom of page