top of page
Search
  • Anne-Maria

Lina - Pieni metsänkeiju tunnesatu

Updated: Feb 19, 2020


Lina, pieni metsänkeiju, istui alakuloisena kivellä. Hän oli surullinen. Hän ei nimittäin osannut lähettää taikapölyä. ”Kaikki muut osaavat, mutta minä en. Mikä minussa oikein on vikana?” hän mietti.


”Tutki sisimpääsi” sanoi Vanha Viisas. Joka oli vanha ja viisas. Ja jolta juuri siksi kannatti kysyä neuvoa. ”Tee sitä mikä tekee sinut onnellisimmaksi koko maailmassa!” Vanha viisas sanoi. ”Mikä saa valosi loistamaan ja sydämesi laulamaan?”


Keiju mietti koko päivän Vanhan Viisaan sanoja. ”Milloin minä olen onnellisimmillani? ”

Keiju rakasti tanssimista. Koko sydämensä kyllyydestä. ”Mutta miten ihmeessä tanssiminen voisi opettaa minua lähettämään taikapölyä?” Hän tunsi olonsa hämmentyneeksi ja epävarmaksi. Mutta Lina päätti silti kokeilla.


Hän alkoi tanssia. Ensin jähmeästi ja hieman haparoiden. Pikkuhiljaa hän tunsi kuinka hänen kehonsa alkoi vapautua. Ja kohta hän unohtikin koko muun maailman ympäriltään ja vain tanssi ja tanssi täysin rinnoin! Lina tunsi kuinka ilo ja onni levisi lämpönä koko kehoon. Hän tunsi itsensä niin iloiseksi ja onnelliseksi, kun hän pyöri ja hyöri, heilutti käsiään ja tunsi tuulen hiuksissaan. Hänestä tuntui, että hän kohta ihan pakahtuisi kun oli niin täynnä ihania tunteita! Ja mitä ihmettä! Keijun siivistä alkoi leijailla taikapölyä!


On nimittäin niin, ystäväni, että se mitä tunnet voimakkaasti syvällä sisimmässäsi, sitä lähetät myös maailmalle!


Kaikki jotka näkivät pienen keijun tanssin pyörteissä tai saivat kosketuksen keijupölystä, alkoivat hymyillä. Ja he tunsivat kuinka onnen aalto läikähti heidän sydämissään. Pieni metsänkeiju oli niin onnellinen ja iloinen tanssiessaan, että hän tuli lähettäneeksi sitä onnea ja iloa keijupölynä maailmalle. Niin rakas pieni Keiju oppi lähettämään keijupölyä.

© 2017, Anne-Maria Palosaari


69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page